top of page

Podcast | De adviseur als magiër


Simon van der Veer ontmoet in zijn podcast Outcast verschillende personen die de grenzen opzoeken. Hij gaat in gesprek met mensen die eigenzinnig met hun vak of vernieuwing bezig zijn. Die buiten de gebaande paden wandelen. En daardoor soms ook buiten de boot vallen. Van directeur tot dichter. Van adviseur tot verpleger.Dit keer is Merlijn Ballieux te gast in Outcast. Hij is oprichter van de Veranderbrigade en coauteur van het boek ‘Durf het verschil te maken’. Zijn lijfspreuk is ‘veranderen is geen diskwalificatie van het verleden, maar een belofte voor de toekomst’. Als veranderkundige staat hij voor waarderend veranderen en kijken met een onderzoekende bril.


In deze podcast zijn we in gesprek over de oorsprong van de Veranderbrigade en zijn liefde voor het vak. En een vraag die ons beide boeit: Wat is de ‘magie’ van de (bege)leider en hoe zet je dat in? We mijmeren over Merlijn de Tovenaar, toveren en betoverd raken. Over Afrika, de film Invictus en Mandelamoeheid. En hoe organisaties blijven verbazen.


En weer volop plek voor muziek die Merlijn onder zijn arm meeneemt: Typhoon, Herman van Veen, Frank Sinatra en Stef Bos.

Bron: The Daily Cast

Comentarios


VOLG ONS
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
NIEUWE BERICHTEN
ZOEKEN OP TAGS
bottom of page