top of page

MAAK JIJ HET VERSCHIL?

Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘essentie’ of ‘bedoeling’ van een organisatie? En wat komt daarvan daadwerkelijk terecht? Dit vraagstuk vereist anders denken, maar zeker ook anders doen. Het vereist een manier van veranderen die ervan uitgaat dat de mensen de organisatie vormen en niet het papier of het plan. Kortom, het gaat om veranderen in de echte wereld.
 

Merlijn Ballieux en Guido van de Wiel laten je zien hoe de verandering begint bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe je daarbij aansluit. Ze dagen je uit om ketens van vertrouwen te bouwen en het échte gesprek niet uit de weg te gaan. Iedere ontmoeting is immers een kans voor een interventie en vele micro-interventies samen zorgen voor een megaverandering. Dit boek is daarmee een belangrijk kompas voor iedere veranderaar die op een realistische manier het verschil wil maken binnen een organisatie.


Met een voorwoord van Wouter Hart en een epiloog van Manfred van Doorn.

Boek Durf het verschil te maken.png

Merlijn Ballieux

(oprichter van de Veranderbrigade) is veranderkundige en organisatiewetenschapper. Hij helpt als adviseur en spreker organisaties bij taaie vraagstukken.

Guido van de Wiel

(Wheel Productions) is ghostwriter van meer dan 20 managementboeken en als organisatiepsycholoog en executive coach verbonden aan RSM en TIAS business school.

Beide auteurs zijn verbonden aan Verdraaide organisaties.

Manfred van Doorn – leiderschapstrainer, spreker en auteur

‘Durf het verschil te maken zorgt voor een nieuw soort veranderkunde

waar een vorm van co-activisme in te beluisteren is.’

MEER WETEN?

bottom of page